10.03.13

Біографія / Любко Дереш

Український пісьменник. Народився 3 липня 1984 року неподалік Львова. У 16 років Любко Дереш написав свій перший роман, який відразу спричинив неабияку хвилю пристрасних дебатів у молодіжних кав’ярнях і модних редакціях, потім був перекладений кількома європейськими мовами, а самого автора перетворив на зірку міжнародних книжкових ярмарків.

Пророчу назву дав своєму дебютному роману “Культ” молодий український письменник. Згаданий текст на початку прийдешнього
тисячоліття набув блискавичного й дуже широкого розголосу, а його автор миттєво став культовим. Дехто з літературних критиків одразу охрестив хлопчину нашим Ніцше чи Пєлєвіним. Інші, відчуваючи всю глибину роману, вперто доводили свою ерудованість твердженнями про те, що Любко Дереш – то не що інше, як колективний псевдо аж кількох видатних письменників сучасності (Винничука, наприклад, з Андруховичем). Ну не вірилось нікому, що сімнадцятирічний хлопчак з маленького містечка під Львовом може ТАК ПИСАТИ! На сьогодні Любко Дереш не тільки закінчив Львівський університет, факультет економіки, але й став автором кількох національних бестселерів («Культ», «Поклоніння ящірці», «Архе», «Намір!», «Трохи пітьми»), лідером нового літературного покоління і молодіжним кумиром. Права на видання його книжок купували провідні видавництва Європи.

Немає коментарів:

Дописати коментар